A hab nem esik össze, egyszerűen elkészíthető és elmondhatatlanul finom

Készíthetnéd kevesebb tejből is, de úgyis elfogy, mert nagyon finom!

Hozzávalók

2 liter tej, csipet só, 16 db tojássárgája, 6-8 kanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor.

A tojáshabhoz:

16 db tojásfehérje, a tojások fehérjéhez 8 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, csipet só.

2 liter tejet, egy csipet sóval odateszek forralni, közben 16 db. tojást kettéválasztok, a tojás sárgájába teszek 6 kanál kristálycukrot,( ha nagyon édesen szeretitek, akkor 8 kanál cukor) 2 vanília cukrot és habosra verem (kb. 10-15 perc). A tojások fehérjét 8 evőkanál kristálycukorral, 2 vanília cukorral és egy csipet sóval jó keményre felverem.

A felforrt tejbe szaggatom a tojásfehérjét ( kb. 1 perc) , ahogyan forr a tej, úgy megfordul a hab, amit evőkanállal egy kicsit besegítek. Egy nagyobb tálba kiszedem, és mindaddig folytatom, míg az összeset ki nem főzöm.

Ha készen van, akkor a felvert tojássárgájához fokozatosan hozzákeverem a felforrt tejet. Az összekavart tojássárgás tejet visszaöntöm az edénybe és lassú tűzön (tartalékon), állandóan kevergetve kb. 3-4 percig főzök. Ha már sűrűsödik, leveszem a gázról, (mert különben összetúrósodik) kiöntöm egy tálba.

Az edénybe, amibe készítettem a madártejet, óvatosan belerakom a habot is szedőkanállal rálocsolom az összes tojássárgás tejet. Remélem érthetően leírtam, de ha valami nem világos szívesen segítek. 
Ujhelyiné Kocsis Ida receptje.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!