A kvízmester 74 évet élt.

2023. április 29-én reggel jött a hír, hogy elhunyt Vágó István, és ez percek alatt bejárta az egész magyar sajtót. Mindenki kereste az okokat.

Vágó István még februárban ezt mondta:

 „Apámat már túléltem, anyám szép hosszú kort ért meg, kilencvenegy éves volt, amikor elment. Hogy aztán melyik lesz bennem a domináns, az anyai ág vagy az apai, azt majd megmondom a végén

Azt mondta, egyáltalán nem fél az elmúlástól.

– Attól én sose féltem, most sem, a betegségtől viszont félek. Inkább az a kérdés foglalkoztat, hogy mennyire lehetek még hasznos a szűkebb és tágabb környezetem számára.”

Kérdezték is tőle, hogy a halálos ágyán bocsánatot kérne-e bárkitől, vagy ő maga megenyhülne-e arra az illetőre, aki megbántotta.

„Az a baj, hogy én nem vagyok megbocsátó típus. Engem elég egyszer megsérteni, és úgy maradok. Hogy miért, nem tudom, azt viszont tudom, ezen már nem tudok változtatni. Lehet, nem is akarok.”

Halála előtt Vágó István nem volt beteg. Mindenki úgy emlékszik vissza, hogy nem panaszkodott, jól érezte magát. Ezt igazolja közösségi felülete is, ahol látszik hogy még a halála előtti napon is több posztot írt az aktuális történésekkel kapcsolatban.

Úgy tűnik, hogy egy éjszakai váratlanul fellépő egészségügyi probléma miatt távozhatott a 74 éves kvízmester.

HA TETSZETT A CIKK, KÉRLEK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!